Stoofvlees recept met witlofsalade

Ouderwets lekker stoofvlees met witlofsalade.

Wat? (4 personen)
 
500 gr runderstoofvlees (mager)
250 gr wortelen,
1 pastinaak
1ui
4 verse takjes tijm
2 blaadjes laurier
200 ml bruin tafelbier
1 sneetje brood
1 blokje vleesbouillon
1 el perenstroop (Luikse stroop)
1 el mosterd
1 el boter
6 wiltof stronkjes
1 el mayonaise (light)
1 el magere yoghurt
peper
zout
 

 

Hoe?

Pel en snipper de ui. Smelt de boter en bak het stoofvlees aan. Voeg de ui toe en laat even stoven op zacht vuur. Blus met het bier en schraap de aanbaksels los. Voeg de stroop, de tijm, de laurier en het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout. Breng het geheel aan de kook. Schraap de wortelen, schil de pastinaak en snij grof. Voeg dit bij het stoofvlees. Besmeer het brood met de mosterd. Leg in de pan, met de mosterd naar beneden. Laat het vlees 1,5 tot 2 uur sudderen.
 
Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Meng het met de mayonaise, yoghurt, peper en zout.
 
Serveer het stoofvlees met salade. Lekker met gekookte aardappelen.