Gehaktspies met couscous

Een couscous gerecht dat ook lekker is voor bij de barbecue? Probeer eens deze couscous met gehaktspies. Je kunt de spies heerlijk grillen op de barbecue. Het ultieme zomergerecht! 

Wat? (4 personen)

300 g rundergehakt
1 teen knoflook, geperst
1 tl gemalen kaneel
4 el olijfolie
300 gr couscous
1 winterpeen (ca. 300 g), in halve plakjes
2 blikken kikkererwten (400 g), uitgelekt
2 tl gemalen komijn
3 el verse munt, fijngehakt
knoflooksaus
(saté)prikker

Hoe?
Maak het gehakt aan met de knoflook, kaneel en zout en peper naar smaak. Vorm er vier worstjes van en steek er een prikker door. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de gehaktspiesen in 10-12 min. bruin en gaar. Of gril ze op de barbecue.

Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Bak de wortel 5 min. Bak de kikkererwten met de komijn 1 min. mee. Schep de couscous met de munt en zout en peper naar smaak erdoor.

Serveer met de gehaktspies en de knoflooksaus.